Već po običaju, zadnju u nizu priredbi koje se desetak dana održavaju povodom Dana Međimurske županije, priredili su lovci. Kažu da šećer uvijek dolazi na kraju, a ovom prilikom je to bio pravi lovački gulaš, piše Medjimurski.hr.
U subotu su kuhari Lovačkog saveza Međimurske županije, kojima su svesrdno pomagali tajnik Mladen Lacković, predsjednik Ljubomir Grgec i Josip Carović, u “jezeru” kod Starog grada Zrinskih u Čakovcu skuhali su oko 700 litara prvoklasnog lovačkog gulaša, odnosno čak oko 1.200 porcija.
Za to je utrošeno, uz puno povrća i začina, više od 250 kilograma mesa samo od divlje svinje. Sav taj gulaš vrlo brzo podijeljen je posjetiteljima kojih je bilo i blizu tisuću. Sve to uz svirku rogista Lovačkog saveza Međimurja.
Uz gulaš, podijeljeno je i više od 40 kilograma carskog mesa pečenog na otvorenoj vatri, koje je bilo tako fino da su ljudi čekali u redu.
Svi oni domaći gosti, ali i brojni turisti, koji su se namirili gulašem i pečenjem kažu da su lovci i ovom prilikom pokazali vrhunsko umijeće u kuhanju ovih finota.