Pripreme za kuhanje gulaša i lovačkog roštilja započele su dan ranije, kada je ekipa lovkinja i lovaca za kuhanje gulaša obradila i pripremila 200 kg visokokvalitetne divljačine, 120 kg luka, 100 kg krumpira, 20 kg mrkve i obilje drugih začina. U pripremi i kuhanju sudjelovali su Josip Jalšovec, Antun Novak, Stjepan Blagus, Drago Krivak, Josip Hunjadi, Dražen Kipke, Josip Maltarić, Edo Pongrac, Mladen Mrazović i Franjo Rušnjak te među njima i tri lovkinje – Željka Fažon,Mirjam Potočnik i Mateja Bogdan, članice lovačkog damskog društva „Grlica“.
Na rašljama se peklo i meso koje su pripremili – Stjepan Gregorinčić, Drago Pongračić i Ivan Matjašec.
Kulinarske mirise oplemenili su zvukovi lovačkih rogova, rogista Lovačkog saveza Međimurske županije, a kao i svake godine u Perivoj Zrinskih slile su se stotine građana te su kotao i roštilj bili ispražnjeni u rekordnom roku.